MOTIVÁCIÓM

Mióta abbahagytam a versenyszerű sportolást, mély önismereti utazáson vettem részt. Ez az időszak nem csak abban segített, hogy felelősségteljes férfivá érjek, de a céljaimat is sikerült az életre letisztáznom. Egész sportkarrierem alatt egy olyan edzőm sem volt, akire mentoromként nézhettem volna fel. Ez a felismerés arra ösztönzött, hogy olyan edzővé és segítővé váljak, amilyet mindig is szerettem volna magamnak.  Megszállottja lettem a rehabilitációnak, a mozgásláncoknak, az idegrendszernek, a pszichológiai állapotoknak és személyiségi archetípusoknak, valamint, hogy mindezeket mi alapján lehet felismerni és hogy tudom kedvemre módosítani valakiben a kitűzött cél érdekében. Mi az, amivel biztonságos környezetet teremthetek, hogy fejlődni tudjon valaki, hogy megmutassa valós énjét, így felismerve a saját erősségeit és gyengeségeit. Mivel emberekkel foglalkozom a testi és a lelki egyensúly megteremtése elengedhetetlen a körkörös fejlődés eléréséhez. Ezt megannyi kliensemnél is megfigyelhettem.


Gerincsérv után triatlon

D-t gerincsérvvel műtötték. Kajak póló versenyző volt, de a hátfájdalmai keresztbe húzták bármilyen mozgásvágyát. Célja egy triatlon verseny teljesítése volt, azonban állandó hátfájdalmak hátráltatták ebben, amit részben a stresszes életmódja és felelősségteljes állása hozott magával. Pár hete teljesítette is a vágyát fájdalom nélkül és már az olimpiai távra készül.

Dupla combhajlítószakadás

Z. jógaoktató, mindkét combhajlítója szakadása után keresett meg rehabilitációval. Általában hónapokba telik, amíg valaki fájdalommentes lesz ilyen sérüléssel.  Nekünk sikerült 2 hónap alatt elérnünk ezt úgy, hogy mellette testsúlyával tud elemelést végezni és a hajlékonysága is már szinte a régihez közelít.


“Két éves fájdalmam múlt el!"

“Combhajlító szakadásom hegét kezelte Marci EVLM technikával. A pontszerű fájdalom két kezelés után megszűnt, és végre hatékonyan tudtam végezni a rehab feladataimat. Ma már spárgázom”

— B.P.

“Találtam egy olyan edzőt, amit mindig szerettem volna.”

15 év versenyzés és egy porckorong műtét után végre találtam Marciban olyan edzőt, akit mindig is szerettem volna. Ő az egész embert veszi figyelembe, nem csak az adott testrészt vagy sportcélt. Izom és edzési munka mellett mindig figyel a lelki állapotra és az idegrendszerre. E mellett van akkora tapasztalata pl. a masszázs téren is, hogy gyakorlatilag a teljes vertikumot tudja lefedni. De a legfontosabb, hogy irtó jó arc, rugalmas, motiváló edző és mindig egyenrangú partnerként kezel.

— P.D.

“Nagyon sokat köszönhetek ennek az 5 egyszerű kis feladatnak.”

Renszeres hatha jóga gyakorlás mellett éreztem, hogy a fizikai testem nem egyenletesen fejlődik. A felmérés elején végigmentünk azokon a gyakorlatokon, amiket rendszeresen végzek. Marci közben figyelt, írt a táblájára, kérdezgetett.

Utána megbeszéltük, hogy mit szeretnék elérni a kiegészítő edzéssel, mennyi időt tudok ráfordítani hetente. Ezt még követte egy kis homokzsák mozgatás, aminél Marci megbizonyosodott róla, hogy mik azok az izmok, amik nem arányosan vannak terhelve.

Amikor minden kérdésére válaszoltam, felírta azt az 5 izmot a táblára, ami kimarad a gyakorlásomból, vagy egyoldalúan van terhelve. Az egész felmérés alatt éreztem, hogy Marci tudja mit csinál. Amikor végeztünk az állapot- és igényfelméréssel, előkerült megint a homokzsák. Mind az 5 izomra, 2 fajta feladatot adott. Először megmutatta és elmondta a pontos kivitelezést, utána megtanította nekem is a feladatok pontos elvégzését. Kidolgozott nekem egy edzéstervet, ami pontosan megfelelt nekem: hetente 2 x 30 perc alatt átdolgozom vele azokat az izmokat, amik kimaradnak a napi gyakorlásomból.

Teszteltem is az edzéstervet. Nem gondoltam, hogy heti két rövid alkalom elég lesz, ezért eleinte heti 4 kiegészítő edzést terveztem be. Hamar rájöttem, hogy elég a heti kettő, illetve nem kell a 30 percet túllépnem. 3 hónap után a változás nem csak érezhető volt, hanem látható is. Az aránytalanságok kiegyenlítődtek és az erőnlétem is nagyban javult. Nagyon érdekes és izgalmas egy olyan szakemberrel találkozni, aki nem egy előre megírt edzéstervet próbál rád erőltetni. Egy teljesen személyre szabott programot kaptam, ami figyelembe vette az eddigi sérüléseimet és a jelenlegi fizikai állapotomat. Nagyon sokat köszönhetek ennek az 5 egyszerű kis feladatnak. Köszönöm Marci! 

— CS.D.

Felmérés

"Úgy gondolom a szakmai része kimagasló. Nem éreztem, hogy a levegőbe beszélne, csak azért h mondjon valamit ha már elmentem odáig Az ehhez kapcsolódó gyakorlatokban pedig magamon éreztem ami törődést igényel a " javulásért ". Persze ez idő, de remélem hogy nem pár napig tartó eredményt hoz.  Sok kérdéssel,észrevétellel bombàztam, de mindegyikre logikus magyarázatot vagy gyakorlatokat kaptam. Tetszett a " hozd ki magadból az oroszlánt " gyakorlat a végén. Ezt Marci érteni fogja,  tanulságos, az megér egy külön iromànyt. Összességében a mai nap ezt vártam és örültem neki."

— T.N.


Ezen kívül...

rehabilitáltam súlyemelőket váll problémákkal, kickbox bajnokot csípő problémával, és megannyi hétköznapi hőst, akiknek sikerült egy örömtelibb és aktívabb és fájdalommentes életet adni. Hamarosan feltöltöm a többi esettanulmányt, beszámolót is. Marci