Elmélet

Rengetegen élünk együtt kisebb nagyobb mozgásszervi kellemetlenségekkel, fájdalmakkal. Ezek, ha nem is foglalnak el központi helyet az életünkben, nagy terhet rónak az idegrendszerünkre. Ezenkívül, ha nem változtatunk valamilyen módon a fájdalmat előidéző cselekvésen, ez a „hang” csak egyre hangosabban fog üvölteni, míg a végén kénytelenek leszünk meghallani a mondanivalóját. A rehabilitáció alapja a mozgásláncok ismerete és a test egyensúlyba hozása.

Ha homeosztázis uralkodik a testben és a láncolatok nagy mozgástartományban tudnak mozogni koherens egészként, akkor lehetséges a regeneráció, megnyugvás és gyógyulás. A testünk egy hihetetlen intelligens gépezet. Ha mi kiadunk neki egy parancsot egy bizonyos feladat végrehajtására, az végre is fogja azt hajtani, még akkor is, ha ahhoz nem a megfelelő izmokat használja. Ekkor borul a láncok együttes működése és instabilitás lép fel a leggyengébb láncszemnél.

Ez nem azt jelenti, hogy a probléma gyökere itt keresendő. Az lehet bárhol a testben, ami miatt a félreterhelés elindult. A StrongFit rehabilitáció módszerével ezt az alap, kulcsproblémát kutatjuk fel és állítjuk helyre a test egészét.

Hogy meddig fog tartani a gyógyulás? Ameddig tartani fog. Ezer és egy apró részletből tevődik össze a folyamat, de addig, amíg folyamatos a fejlődés, addig jó úton haladunk.

Saját tapasztalataim

Az alpesi síelés abbahagyása után a testem még sokáig hordozta magával a specializálódott izomzatot. Emiatt sérült a vállam és a csípőm. A Strongfit alapelvek adtak először teljeskörű megoldást ezek orvoslására. Fájdalom nélkül és biztonságosan tudok edzeni, folyamatos a fejlődésem és teljes életet tudok élni.

 

EVLM technika

Eszközzel végzett lágyszövet mobilizálás, mint kiegészítő technika a mozgásszervi rehabilitációban.
Ezt a fajta lágyszöveti terápiát angolul IASTM-nek (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation) nevezik, ahol is egy eszközzel, a Zuka acélból készült "késeivel" egészítem ki a gyúrást és átmozgatást.

Műtétek, részleges- illetve teljes izomszakadások, zúzódások, tetoválások mind olyan belső hegeket hagyhatnak hátra, amik a fascialáncolatban gócot képezve befolyásolják az egész test struktúráját, ezzel nem kívánt mozgásmintákat idézhetnek elő. A terápiát korrekciós feladatokkal és más manuális technikákkal ötvözöm.

Kinek lehet hasznos?

  • sérülések utáni rehabilitációként

  • műtét/tetoválás/bármilyen fizikai beavatkozás után

  • el nem múló izom/izületi fájdalom esetén

  • sportolóknak hatékonyságnövelés, regeneráció gyorsítás céljából

Előnyei

  • gyors fájdalomkezelés

  • holisztikus szemlélet

  • mobilitás-fejlesztés, mozgástartomány-javulás

  • sok esetben azonnali hatás

  • élsportban és mindennapi életben is hasznos

  • teljesítménynövekedés

Helyszín:

R-med Performance Lab
1012 Budapest, Márvány utca 17.

Bejelentkezés:

marci@njoylife.hu

 

 

Ti mondtátok...

2 éves fájdalmam múlt el!

“Combhajlító szakadásom hegét kezelte Marci EVLM technikával. A pontszerű fájdalom két kezelés után megszűnt, és végre hatékonyan tudtam végezni a rehab feladataimat.”

— B.P.

 

Felkeltette az érdeklődésedet?

Jelentkezz egy személyes vagy skype-os ingyenes beszélgetésre, és eldöntjük!