A Te tested, a te felelősséged!

Unod, hogy az egészségügyi rendszer az országban annyira túl van terhelve, hogy rutinvizsgálatokra hónapokat kell várni és a vezetőség nem tesz sokat ennek a változtatásáért?

A helyzet az, hogy olyan dolgokkal rohangálunk 80%-ban háziorvoshoz, sebészhez, specialistákhoz, amiket mi magunk is meg tudnánk oldani. Az Ő specialitásuk viszont nélkülözhetetlen. Egy nagyszabású traumánál, mint például egy autóbaleset vagy egy komoly betegségnél, mint a rák, rájuk vagyunk utalva. De ha minden apró fájdalommal és macerával csak raboljuk az idejüket és égetjük az idegeiket, nemcsak hozzáteszünk a jelenlegi állapothoz, de őnekik is sokkal nehezebbé tesszük azokat a szituációkat, amikor tudásuk legjavát kéne bevetniük, ezzel elősegítve a félrediagnosztizálás, műhibák esélyét, vagy csupán a törődés hiányát, amit annyira hiányolunk néha tőlük.

Mára már elfogadott tény, hogy a betegségek és mozgásszervi problémák nagyrésze heti 2 alkalommal végzett mozgásrutinnal kivédhető. Sokan vagytok, akik ezt tudatosítottátok és tesztek is az egészségetekért. Ha mégis nem éreznétek, hogy jó irányba haladtok, akkor kérdezzetek az edzőtöktől. Tisztázzátok, hogy mit miért csináltok. Ha normális, még örülni is fog az érdeklődésnek.

Ez is viszont a TE felelősséged. Ha személyi edzésre jársz faggasd az edződet, hosz ezért fizetsz neki prémium díjat, hogy hozzáférésed legyen ahhoz a tudáshoz, amit ő felhalmozott. És ne aggódj, ha az egy órába 5 sorozat helyett csak 3 fér bele. Ezek a beszélgetések sokkal hosszabb ideig lesznek rád hatással, mint az a plusz pár felülés. Ha csoportos edzésre jársz és nem szeretnéd feltartani a többieknek az óra menetét, akkor utána vagy előtte kérj az edződtől 5 percet, hogy a kérdéseidre válaszoljon. Megint csak, ha normális, akkor örülni fog az ismétlési lehetőségnek és az érdeklődésnek. Ha valamilyen kibúvóval elhárít, akkor lehet itt az ideje új edző után nézned. Ha nincs edződ találj valakit, akitől tanulhatsz. Ha más nem, írjatok nekem mailt, készséggel válaszolok rájuk.

Marci
marci@njoylife.hu