Érzelmek nélkül nincs fejlődés

Érzelmek nélkül nincs fejlődés

Mai világunkban sok helyen hasonlítanak minket még mindig gépekhez. Ebből a szemléletből kiindulva érthető, ha istenítik azokat, akik érzelmeiket „félretéve” tudnak előre törtetni az életben, nem engedve, hogy azok hátráltassák őket bármilyen módon is. Viszont hatalmas különbség van az érzelemmentes lét és a tudatos érzelmi intelligencia között

Read More

Nem úgy látod a dolgokat, ahogy vannak, hanem ahogy TE vagy.

Nem úgy látod a dolgokat, ahogy vannak, hanem ahogy TE vagy.

Ha a világ borúsnak tűnik, vagy egyenesen kilátástalannak tudd, hogy a világ semmiben nem változott azóta, hogy örömöt és boldogságot éltél meg. Az egyedüli változó ebben a képletben te voltál. Pontosabban, hogy milyen állapotba (idegrendszeri) kerültél.

Read More

Érezz, hogy élj!

Érezz, hogy élj!

1 hete osztottam meg egy videót, amiben Orwell egy régi TV-s interjúban arról beszél, hogy a jövőben nem lesznek már érzelmek, csak félelem, düh, győzedelmeskedés és önsanyargatás. „Ha egy pontos képet szeretne az ember festeni a jövőről, képzeljen el egy csizmát, ahogy egy emberi arcot tapos örökkön örökké.” Ezt a figyelmeztetést azzal a tanáccsal zárja le, hogy a mi feladatunk, hogy ezt megakadályozzuk.

Read More

Fejlődő emberiség

Fejlődő emberiség

Az emberiség elsőszámú célja, hogy fejlődjön. Számban, gazdagságban, tulajdonban, tudásban, stb. Ez a fejlődés exponenciálisan nő. Viszont a legnagyobb hiba, amit eközben elkövettünk és elkvetünk nem ez a hihetetlen gyors fejlődés maga, hanem hogy elfelejtettük kik is vagyunk és honnan jöttünk

Read More

Érzések és a férfivá válás

Érzések és a férfivá válás

Versenyzős időszakomban jó ötletnek tűnt eltompítani az érzéseimet. Azért fogalmazódott meg bennem ez az út, mert a fájdalmak és magány néha olyan mélységeket értek el, hogy jobb ötletnek tűnt beáldozni a jókedvet és az örömöt. Ez tökéletesen működött is és fapofával csináltam végig minden nehézséget.

Read More